Boken kommer

.

Boken kommer er et tilbud til de som av en eller annen grunn selv ikke kan komme til biblioteket. Dette er et samarbeide mellom Ålesund bibliotek og Ålesund Soroptimistklubb. Bibliotekets ansatte vil finne fram bøkene, og Soroptimistklubbens medlemmer, bokbringerne, vil sørge for at bøkene kommer fram til mottaker.

Vi vil levere ut bøker èn gang i måneden, unntatt i juli og desember. Vi vil bringe bøker hjem til privatpersoner i Ålesund kommune.

Dette er en tjeneste først og fremst for eldre og uføre som av forskjellige grunner ikke kan komme til biblioteket på egen hånd. Men skulle du være forhindret fra å komme til biblioteket for en kortere periode, er det også mulig å få besøk fra oss.

Ordningen vil fungere slik at når du tar kontakt med biblioteket, vil vi spørre deg om hva du liker å lese og hva du kunne tenke deg å låne. Dette hjelper oss til å plukke ut bøker eller annet vi tror er av interesse for nettopp deg. Deretter kjøres bøkene ut til deg.

Boken kommer

Vi sørger selvfølgelig for å ta med tilbake de bøkene du lånte forrige gang. Skulle du ha andre bokønsker, er det bare å gi beskjed, så tar vi det med i neste bokpakke.  Hvis det er noe vi ikke har i våre samlinger her på biblioteket, kan det som regel skaffes fra andre bibliotek. Bare spør!

Du kan låne fritt fra vår samling! – Vi har bøker, lydbøker på cd, kassett og digibok og bøker med stor skrift.

Er dette noe for deg? Ring biblioteket på telefon 70 16 22 60 eller send e-post til Biblioteket. Til orientering har både bibliotekansatte og bokbringere taushetsplikt. Velkommen som BOKENKOMMER - låner!

”Bokbringerne” er medlemmer av ÅLESUND SOROPTIMISTKLUBB.

Ålesund Soroptimistklubb er medlem av Soroptimist International, en verdensomspennende organisasjon for yrkeskvinner, med ca 90 000 medlemmer i 125 land. Gjennom prosjekter arbeider soroptimister for å fremme menneskerettigheter for alle, og bedre kvinners og barns levevilkår. Ålesund Soroptimistklubb har 36 medlemmer.

Ålesund Soroptimistklubb

 Ålesund bibliotek | Besøksadresse: Rådhuset, Lavblokka 2. etg. | Tlf: 70 16 22 60 | E-post:
Spjelkavik filial | Moa helsehus | Tlf: 70 16 45 30 | E-post: