Faglitteratur

.

Biblioteket-faglitteraturBiblioteket har et variert utvalg av fagbøker innen de fleste emner. Som hovedregel kjøper vi ikke inn lærebøker. Bøker som vi ikke har på biblioteket, kan du selv låne gjennom Norgeslån eller vi kan låne det inn fra andre bibliotek for deg.

Faglitteraturen er stilt opp på hylla etter Deweys klassifikasjonssystem, men enkelte emneområder er utskilt og satt på egne hyller. Dette gjelder Hobby, Kunst, Mat og drikke, Musikk og Reisehåndbøker. Vi har egne hyller for oppslagsverk (bøker til bruk på biblioteket), for det meste leksikon.

Skal du ut og reise?

Det er satt opp eget område for reiselitteratur hvor man kan finne det man trenger av reisehåndbøker og guider. Reiseskildringer og fortellinger kan være til inspirasjon hvis man ikke er sikker på hvor man ønsker å dra. For de som vil lære mer om feriemålet sitt, har biblioteket et godt utvalg av bøker innenfor geografi og kultur.

Glad i å lage mat?

På biblioteket finner du en egen hylle for mat og drikke. Spennende bøker om matlaging fra ulike deler av verden er noe av det vi kan tilby. I tillegg til bøker med tradisjonelle oppskrifter har biblioteket også et utvalg av bøker om drikke som juice, smoothier, vin, whisky og mye annet.

Hobby og bøker for samlere

For de som er hobbyinteresserte finnes det en egen hylle med litteratur om de fleste former for kreativ hobbyvirksomhet. Strikking, hekling, søm, maling, origami og treskjæring er noen temaer vi kan tilby. For dedikerte samlere kan man finne diverse bøker og kataloger/leksikon over frimerker, mynter, antikviteter og ulike samleobjekter.

Kunst

Ålesund bibliotek tar sikte på å ha en god samling med bøker om kunst og har derfor laget en egen hylle for dette temaet. Her finnes det informasjon om historiske perioder og retninger, ulike fag som arkitektur og malerkunst. Bøker som omhandler kjente malere, skulptører, tegnere, arkitekter og andre personer, er noe som vi kan tilby. Vi ønsker spesielt å ha god dekning av litteratur som omhandler norske kunstnere og det norske kunstmiljøet.

Faktadatabaser

Biblioteket gir deg gratis tilgang til Atekst (artikkeldatabase) og Ordnett.no (norsk ordbok, bokmålsordbok, nynorsk ordbok, engelsk-norsk ordbok, norsk-engelsk ordbok, synonymordbok og fremmedordbok). Tilgangen gjelder fra bibliotekets pc-er og trådløse nett.

Frie kunnskapsbaser

Caplex, Store norske leksikon, Wikipedia

Se også andre oppslagsverk på nettet.

 Ålesund bibliotek | Besøksadresse: Rådhuset, Lavblokka 2. etg. | Tlf: 70 16 22 60 | E-post:
Spjelkavik filial | Moa helsehus | Tlf: 70 16 45 30 | E-post: