Shotgun lovesongs

.

shotgus love songsShotgun proposal er et frieri der frieren har ei hagle i nakken! Gjerne er det faren av den som det skal (eller må) fris til, som holder hagla. Shotgun Lovesongs er kjærlighetssanger drevet fram av en sterk trang til å få fortalt om den store kjærligheten, den som ikke kan fortelles til noen.

Nickolas Butler er mannen bak boka. Dette er hans debutroman, som blir utgitt i flere enn ti land. Filmrettighetene er også solgt.

Shotgun Lovesongs er historien om vennene Hank (Henry), Kip, Lee og Ronny. Barndomsvennene holder sammen i tykt og tynt også etter at de blir voksne. To reiser ut, den ene som anerkjent musiker og låtskriver, en annen som megler. To har blitt hjemme. Når vi blir kjent med dem, har Kip flyttet tilbake for godt og feirer bryllup i overdådig stil. Hank har overtatt farsgården og giftet seg med ungdomskjæresten, Beth. Ronny er rodeorytteren som har kroppen full av arr etter sin yrkeskarriere. Siste fall har gjort han noe langsom uten at det har noe betydning. Musikeren Lee, mannen bak låtene på albumet Shotgun Lovesongs, bruker hjemstedet som sitt anker i livet, det er her han lader batteriene og får ny inspirasjon.

Kan gode venner forbli venner også når tida går og forskjellige livsvalg gjør at vi forandrer oss? Hemmeligheter finnes også blant venner. Når den blir avslørt kan både vennskap og ekteskap ryke. Vi får etter hvert en god forståelse for hva som har drevet fram tekstene til Shotgun Lovesongs.

Shotgun Lovesongs er ei annerledes bok. Vel har vi lest bøker om vennskap før, men det som gjør at denne skiller seg ut, er at historien blir fortalt av ikke mindre enn fem. De fire vennene og Beth veksler på å være fortellerstemmen i boka. Dette gjør at  historien blir fortalt fra forskjellige sider, samtidig er det  med på å gjøre historien rikere. Boka handler ikke bare om vennskap og kjærlighet, men også om lojalitet, tilhørighet og en dyp kjærlighet til naturen og landsbygda i Wisconsin. Så har da også forfatteren vokst opp her.

Ei lavmælt bok som jeg bare kan gi gode anbefalinger.
Sissel

 Ålesund bibliotek | Besøksadresse: Rådhuset, Lavblokka 2. etg. | Tlf: 70 16 22 60 | E-post:
Spjelkavik filial | Moa helsehus | Tlf: 70 16 45 30 | E-post: