Trains and Lovers

.

trains and loversEn god og hjertevarm bok om kjærligheten – ei bok som du vi kose deg med godstolen eller sofaen. Leser du engelsk, er boka å få tak i. Leser du ikke engelsk; gled deg til oversettelsen!

Forfatter Alexander McCall Smith er kanskje mest kjent for bøkene om Mma Romotswe, den kvinnelige detektiven i Botswana. Men McCall Smith har skrevet mange bøker, både for barn og voksne.

Denne gangen tar forfatteren oss med på en togtur fra Skottland til London, en reise på en 4 – 5 timer. Her blir vi kjent med fire forskjellige personer. Ingen av dem kjenner hverandre fra før, men de blir godt kjent i løpet av togturen. Konversasjonen er lett til å begynne med, men etter hvert viser det seg at hver av dem har en historie å komme med; en historie om kjærlighet. Ikke forelskelse, men den store, dype kjærligheten som kan oppstå mellom mennesker.

Én forteller om sin store kjærlighet – som var dødsdømt siden faren ikke likte han. En annen forteller om kjærligheten mellom foreldrene – en kjærlighet som var så sterk at at moren var villig til å flytte fra storbyen til ørliten togstasjon, en ytterpost i Australias villmark der nærmeste dagligvareforretning var 10 timer unna. Den tredje forteller om sin store kjærlighet til barndomskameraten mens den fjerde ikke helt vet hvor han har sin store kjærlighet.

Det virker banalt sånn det er skrevet her, men McCall Smith har en egen evne til å fortelle historier med interessante ideer og tanker. Han lar oss bli godt kjent med personene som er like forskjellige som deg og meg. Men kjærligheten har vi felles. Kay har denne tanken på slutten av boka: “Loving others, is the good thing we do in our lives”.

Sissel

 Ålesund bibliotek | Besøksadresse: Rådhuset, Lavblokka 2. etg. | Tlf: 70 16 22 60 | E-post:
Spjelkavik filial | Moa helsehus | Tlf: 70 16 45 30 | E-post: