Harolds Frys utrolige pilegrimsferd

.

harold fryDet er aldri for seint! Verken å begynne med nyttårsforsettene i februar (eller senere) eller å  begynne å danse salsa! Det er heller aldri for seint å gjøre forandringer i eget liv. Bare viljen er der.

Harold Fry er pensjonist. Han prøver å ikke gjøre stort av seg mens kona Maureen kjefter og smeller med dører og skittentøyskurver. De snakker ikke stort sammen lengre. En dag får Harold ett brev fra en tidligere arbeidskollega, Queenie, som forteller at hun ligger for døden og vil ta farvel. Harold skriver et svar og går ut for å poste det. Det er bare det at han fortsetter å gå. Han går og går – og stopper ikke før han er ved Queenies dødsleie.

Harold Frey foretar sitt livs pilgrimsreise. Han gjør bot for de feil han kan ha begått. Han går fra sviket av foreldrene og sitt eget forhold til sønnen. Han gjør også bot i i forholdet til Queenie som hjalp han da han trengte det som mest. Mens mannen gjør bot på sitt vis, gjør Maureen det på sitt. Hun klarer etter hvert å komme ut av sitt eget skall. Lag på lag skreller hun vekk til hun kan kjenne seg selv igjen.

Harolds historie har mye dybde, men er humoristisk fortalt! Jeg fikk assosiasjoner til Forrest Gump – han løp og løp fram og tilbake over Amerika, så lenge han følte at det var nødvendig. Som Forrest Gump får også Harold sine følgere. Ikke uten problemer for vår pilgrim – og heller ikke uten en smule komikk.

Hvordan reisen ender for Harold og Maureen, får dere lese selv!

Sissel

 Ålesund bibliotek | Besøksadresse: Rådhuset, Lavblokka 2. etg. | Tlf: 70 16 22 60 | E-post:
Spjelkavik filial | Moa helsehus | Tlf: 70 16 45 30 | E-post: