Majorens siste forelskelse

.

majorens siste forelskelseEr du som meg, glad i bøker, filmer og tv-serier fra England, tror jeg nok at du vil like denne boka.

Majorens siste forelskelse av Helen Simonson, handler om den pensjonerte majoren Ernest Pettigrew som etter han ble enkemann, har trukket seg litt tilbake. Han lar skravlete lansbykjerringer og sin egen abisiøse sønn, leve sitt eget liv. Han holder seg for seg selv, han steller hus og hjem selv (iført sin kones forkle for å spare sitt eget tøy). Livet har det med å komme med noen uventede vendinger, så skjer også i majorens liv. Hans bror dør og det må tas stilling til en arvesak. Sønnen vurderer en feriebolig i nærheten (det passer godt i karrieren hans å ha et sted på landet å invitere til). Samtidig begynner det å dukke opp planer om boligbygging rett bak tomta hans. Det kan tyde på at majorens rolige, tilbaketrukne liv er i ferd med å bli kraftig forstyrret.

Men uventede vendinger kan i blant føre noe positivt med seg.  Vår major får en venn i Mrs Ali, de har felles glede og interesse i litteraturen. Men har Major Pettigrew, som er født i Lahore, og Mrs Ali, født i Cambridge, en sjanse til et felles liv? Og hva vil folk i landsbyen si?

Majorens siste forelskelse er en hjertevarm bok som tar opp hvordan vi ser på hverandre, på tvers av klasse, generasjoner, religion og tradisjoner på en humoristisk måte. En god bok å ta med seg under pleddet – kanskje sammen med en god kopp te?

Sissel

 Ålesund bibliotek | Besøksadresse: Rådhuset, Lavblokka 2. etg. | Tlf: 70 16 22 60 | E-post:
Spjelkavik filial | Moa helsehus | Tlf: 70 16 45 30 | E-post: