Caitlin Moran: Kunsten å være kvinne

.

caitlin moran Du så henne kanskje på ”Skavlan” i vinter? Den rappkjefta, sprudlende jorunalisten Caitlin Moran har skrevet en bestselger om feminisme uten etterdønningene fra den beinharde syttitallsfeminismen vi kjenner best når dette temaet tas opp.

Moran selv er født i 1975, og skriver hysterisk morsomt – og alvorlig – om kunsten å være ei moderne kvinne av i dag. Vi har stemmerett og prevensjon, utdanning og yrkeskarrierer, men må vi virkelig begynne hårfjerningsadministrasjonen på tirsdag for en date som først er på fredag? For som hun selv sier: Hva er feminisme? ”Det er ganske enkelt troen på at kvinner burde være like frie som menn, uansett hvor sprø, teite, forledede, dårlig kledde, feite , tynnhårede, dovne og selvtilfredse de er”.

Denne boka måtte jeg porsjonere ut for ikke å bli for fort ferdig. Ei venninne som leste den måtte forklare medpassasjerer rundt seg på Gardermoen hvorfor hun lo så høyt ved gate’en der hun venta på flyet sitt. Anbefales sterkt om du ønsker en god latter og blodig alvor mellom de samme to permene. Og i tillegg til å låne den på biblioteket, er det en fantastisk gaveartikkel til konfirmanten, eller dattera/niesa/barnebarnet ditt på myndighetsdagen. Denne boka er viktig på dannelsesreisa til den unge jenta/kvinna, men også et viktig oppmuntrende spark bak til oss som ikke lenger er fullt så unge. Gled deg!

Mariann Schjeide

 Ålesund bibliotek | Besøksadresse: Rådhuset, Lavblokka 2. etg. | Tlf: 70 16 22 60 | E-post:
Spjelkavik filial | Moa helsehus | Tlf: 70 16 45 30 | E-post: