Ved elven

.

ved elvenJeg har hørt en alldeles nydelig kriminalroman! Den har alle de rette ingrediensene, den fortapte sønn, misunnelse, grådighet, kjærlighet, spenning, løgn og bedrag.

Adam Chase ble som ung mann frikjent for drap, men kastet ut av hjemmet av sin far. Fem år seinere kommer han tilbake og har ikke før parkert bilen før han havner i trøbbel igjen og kommer i politiets søkelys – og så har vi det gående. Adam har en lei tendens til å være i nærheten når noe kriminelt skjer – eller blir oppdaget. – Men han gir ikke opp, verken når det gjelder å finne en løsning på det som skjer eller få svar på vonde spørsmål fra barndommen.

Når jeg kan si at en kriminalroman er nydelig, er det ikke for å forherlige det kriminelle! Ved elven er så mye mer – det er en oppvekstroman, den skisserer klasseforskjellene i sørstatene og den tar opp forholdet mellom far og sønn. Videre er forfatteren en maler med ord – det han maler skapte flotte bilder i mitt hode. Adams barndomstrakter og ikke minst elven trer tydelig fram. Heten, fuktigheten og duftene var til å føle på når jeg hørte denne boka. Ikke minst fikk den meg til å lengte etter synet av en hvit kronhjort.

Ved elven er skrevet av John Hart og innlest av Trond Peter Stamsø Munch som gjør en utmerket jobb. Jeg tror allikevel at språket vil komme ennå bedre fram i den skriftlige utgaven av boka.

Sissel

 Ålesund bibliotek | Besøksadresse: Rådhuset, Lavblokka 2. etg. | Tlf: 70 16 22 60 | E-post:
Spjelkavik filial | Moa helsehus | Tlf: 70 16 45 30 | E-post: