Tro, håp og eplekake

.

Meg sitter i kirken på minnestunden over vennen Oscar. Hun hører presten si at nå skal hun som var Oscars beste venn, komme frem og si noen minneord om ham. Det var hun som kjente ham best. Meg reiser seg og vil gå frem, men samtidig reiser en annen jente seg og går frem og begynner å snakke.

Hva har skjedd de siste måneder, mens Meg har vært med foreldrene sine på New Zealand?

Tro haap og eplekakeMeg og Oscar har vært venner siden de var ganske små da familien til Oscar flytta inn i nabohuset. Nå er de 14 år og nært knytta til hverandre, så nært at Meg bare motvillig drar med foreldrene sine på et 1/2 års oppold på New Zealand. Oscar oppmuntrer henne til å se mere positivt på reisen og de opplevelser hun vil få, og de skal holde tett kontakt på epost.

Men noe skjer da en jente og moren hennes flytter inn i Meg sitt hus og jenta prøver å bli venner med Oscar. Et hemmelig brev kommer på avveie, og epostkontakten mellom Oscar og Meg tar slutt. Og en dag får familien på New Zealand telefon om at Oscar er forsvunnet. Sykkelen hans og skoene er funnet nedenfor brygga.

Er det en ulykke, er det sjølmord eller er Oscar i live?

Boka Tro, håp og eplekake er en bok om vennskap og magiske eplekaker - og det er en bok om det motsatte av vennskap, nemlig mobbing, baksnakking og bevisst forsøk på å bryte ned et menneskes sjøltillit. Boka passer for barn og ungdom fra 12-15 år og vil også passe fint til høytlesing i klassen. Meg og Oscar er verd å bli kjent med.

Gudrun Refstrup, Fræna folkebibliotek

Er boka ledig ved Ålesund bibliotek?

 Ålesund bibliotek | Besøksadresse: Rådhuset, Lavblokka 2. etg. | Tlf: 70 16 22 60 | E-post:
Spjelkavik filial | Moa helsehus | Tlf: 70 16 45 30 | E-post: