En dag skal jeg stupe

.

en dag skal jeg stupeHvor lenge går det an å late som om alt er nesten normalt i familien til Henrik på 14 år? Faren har bodd i kjellerstua i 2 år i lag med et kjempestort akvarium, og storebror Johannes har forsvunnet.

Faren til Henrik er den kjente fotballspilleren "Stupern", som ble kåret til "Banens beste" etter en cupfinale på Ullevål. Etter å ha deltatt i en landskamp sperret faren seg inne i kjelleren.

Henrik er en vanlig 9.-klassing som går på skole, har kamerater, spiller fotball, tenker på jenter og lurer på hvordan han skal konfirmere seg. Men hvordan skal Henrik klare å være "vanlig", når han skal være farens lyspunkt i kjellerlivet: bringe mat, stille til bestemte tidspunkter, beundre hans akvariefisk og leve opp til farens forventninger om fotballprestasjoner. Hvorfor er det blitt sådan?

Spørsmålene hoper seg opp inne i ham og holder på å slite ham i filler. Hvor er Johannnes - og hvorfor sier moren ingenting om det som er vanskelig. Og hvorfor sitter den nye nabojenta ute under en paraply?

Gjennom avsnitt med tilbakeblikk får vi litt etter litt vite hva som har skjedd før bokens handling begynner. Disse tilbakeblikka er sterke historier som gir boken en ekstra spenning.

En dag skal jeg stupe er en bok om fotball og forballspillere. En historie om hva fotballen gjør med en familie når leiken blir tatt for alvorlig av de voksne. Og da er det ikke lenger bare en historie om fotball.

Du vil ha glede av å lese boka fra du er 13-14 år som Henrik. Også voksne vil ha utbytte av å lese den. Dette er en historie som handler om alle 4 medlemmene i familien. Forfatter: Magnus Buen Halvorsen.

Gudrun Refstrup, Fræna folkebibliotek

Er boka ledig ved Ålesund bibliotek?

 Ålesund bibliotek | Besøksadresse: Rådhuset, Lavblokka 2. etg. | Tlf: 70 16 22 60 | E-post:
Spjelkavik filial | Moa helsehus | Tlf: 70 16 45 30 | E-post: