En ganske irriterende elefant

.

irriterende elefantDet bankerhardtpå døra og Sam løper ned trappa for å åpne. Og utenfor står det en kjempediger elefant.Ikke en venn, ikke postbudet, men en svær elefant som buldrer: "hallo Sam".

Det var ikke helt dette Sam hadde sett for seg da han fylte ut et «Adopter en elefant»-skjema i dyrehagen.

Elefanten er opprørt over måten flyselskapet hadde oppført seg på da han tok flyet fra Afrika, han måtte faktisk betale for to seter, og dundrer opp trappa for å ta et avslappende bad. Det blir ikke igjen så mye vann i badekaret, for å si det sånn.

Sam oppdager fort at det å ha en elefant i huset ikke er enkelt på noen måter. I allefall ikke når det er en ganske irriterende elefant. En slik som bestemmer hva som skal være på TV, selv om den egentlig ikke ser på. Spiser all maten, ødelegger sykkelen til Sam, snorker så det durer i veggene. Og uansett hva Sam gjør så sier elefanten "dumme gutt".

Og når hele huset er rasert, og Sam ikke tror ting kan bli verre, så banker det på døra igjen. Utenfor står det en diger flokk med elefanter. Og Sam skjønner at han har glemt å lese det med liten skrift helt nederst på «Adopter en elefant»-skjemaet. Der sto det nemlig: "Hvis du vil vite det, må du nok lese boka".

Morsomme og fargerike tegninger gjør denne boka til en fryd, for både liten og stor. Forfatter er David Walliams.

Anna Marie Jensen, Sunndal folkebibliotek

 Ålesund bibliotek | Besøksadresse: Rådhuset, Lavblokka 2. etg. | Tlf: 70 16 22 60 | E-post:
Spjelkavik filial | Moa helsehus | Tlf: 70 16 45 30 | E-post: