Himmelslør

.

himmelslrEn enorm solstorm kan ta knekken på all elektrisitet og elektronikk på den nordlige halvkule forteller NASA i en artikkel i VG 27. mars 2009
En høstdag i 2012 rammer en solstorm jorden. Alt lys og all elektronikk slutter å virke. Alle fryser og mange mangler mat. Etter hvert bryter det også ut E-coli-smitte og det går rykter om at de syke blir sendt ut i store skip i havnen for ikke å smitte andre. 

Maja, moren Johanna som har diabetis og broren Thomas prøver å etter forholdene å leve et vanlig liv. Maja er forelsket, Johanna sliter med sykdommen sin uten medisiner og Thomas har rotet seg bort i stor spillegjeld og gjemmer narkotika for bestekompisen sin.

En dag forsvinner Thomas. Moren er hysterisk redd og drar ut for å lete. Thomas og Ronny, den psykotiske broren til bestekompisen, kommer brasende inn hjemme der Maja ligger og sover. Ronny er desperat etter narkotika og truer Thomas og Maja  med et automatvåpen.

Hva skjer når folk blir syke, hele hverdagen stopper opp og mennesker  mangler mat og varme? Hva er mennesker i stand til å gjøre når de blir desperate nok?

Forfatteren May Grethe Lerum har skrevet en spennende bok med et scenario som absolutt er realistisk og svært skremmende. Dette er første bok i serien Solstorm og leser du denne, tror jeg nok du vil lese neste bok også…….

Passer ikke for de sarte, men kanskje du er blant de i ungdomskolealder som tåler en trøkk,
eller?

Ann-Mari

 Ålesund bibliotek | Besøksadresse: Rådhuset, Lavblokka 2. etg. | Tlf: 70 16 22 60 | E-post:
Spjelkavik filial | Moa helsehus | Tlf: 70 16 45 30 | E-post: