Trash

.

trash1 Behala er en søppelplass på Philipinene. Her bor og arbeider barna Raphael, Gardo og Rat blant illeluktende søppel og menneskeskitt eller stupp, som de kaller det. En dag finner Raphael en veske som inneholder et Idkort, en nøkkel og penger. Han forteller det selvsagt til vennene Gardo og Rat, men til ingen andre. Samme dag kommer politiet og spør etter vesken, og guttene forstår at de har funnet noe spesielt. De sier ingenting til politiet og begynner sine egne undersøkelser. Hvorfor er politiet så interessert i denne veska?

Ryktene går om at guttene har funnet noe og politiet gir seg ikke. Raphael blir tatt inn til forhør, mishandlet og banket opp, men forteller ingenting.
Her begynner heksejakten, politiet etter guttene og guttene på leting etter hva som har skjedd.

Livet på en søppelhaug er ikke enkelt, og en kan se for seg de skitne barna som går der i den grufulle stanken og roter i all søpla. Alle som bor og lever under slike forhold, håper en dag å finne noe skikkelig verdifullt. Drømmen om et bedre liv ligger der som motivasjon for alle. Det er så lett å glemme at noen virkelig lever slik, men selv under slike umenneskelige forhold, ser vi håpet og det store og sterke vennskapet barna har.

Forfatteren Andy Mulligan gir oss en spennende thriller og også en god beskrivelse av livet til søppelbarna på godt og vondt.

Kan absolutt anbefales.
Passer for 7.klasse og oppover.

Ann-Mari

 Ålesund bibliotek | Besøksadresse: Rådhuset, Lavblokka 2. etg. | Tlf: 70 16 22 60 | E-post:
Spjelkavik filial | Moa helsehus | Tlf: 70 16 45 30 | E-post: