Nå er alt

.

Vær smartest. Vær best. Og vær usynlinå er altg når det trengs.

Boka starter med en flystyrt der hovedpersonen, Hadley, er den eneste overlevende. Som leser tenker man først og fremst på familien hennes og på hvem hun har mistet og hvem hun har igjen. Man skjønner fort at Hadley kommer fra en rik familie og at hun er ei jente som lykkes i mye, både på skole og i idrett.

Boka består av fortellinger fra Nå og Da, og gjennom disse finner man fort ut at familien skjuler en mørk hemmelighet. Hadley vet hvordan man overlever i familien sin, men det viktigste er alltid å sørge for at faren holder seg unna lillesøsteren, Lila.

«Faren min braser ut av arbeidsrommet, et vindstøt før stormen, fottrinnene den rullende tordenen, nærmer og nærmere. Han stiller seg foran meg med hendene i siden, klar til å grille meg slik han alltid gjør etter kamper han ikke har vært på. Jeg burde virkelig ha stukket i dusjen først.

«Vant dere?»

«Ja»

«Hvor mange mål scoret du?» De mørke falkeøynene boret seg inn i meg.

«Ett.» Munnen hans vrir seg i vemmelse…»

Da hun i all hemmelighet begynner å date Charlie Simmons, endrer alt seg. Hun lever et dobbeltliv med familen på den ene siden og Charlie på den andre. Hun prøver så godt hun kan å skjule familiehemmelighetene fra Charlie. Etter hvert som forholdet deres blir mer alvorlig, blir forholdene hjemme verre – anspentheten, usikkerheten og volden eskalerer.

Dette er ei veldig spennende bok om et viktig tema, som kanskje ikke har vært skrevet om til ungdom så mye om tidligere. Dette er en litt annen type mishandling enn det vi har sett i ungdomsromaner tidligere. Amy Giles er amerikansk og dette er hennes debutroman. Hun har tidligere jobbet som tekstforfatter.

Katrine Solberg, Ålesund Bibliotek

Er boka ledig ved Ålesund bibliotek?

 Ålesund bibliotek | Besøksadresse: Rådhuset, Lavblokka 2. etg. | Tlf: 70 16 22 60 | E-post:
Spjelkavik filial | Moa helsehus | Tlf: 70 16 45 30 | E-post: