Sort magi

.

Sort magiHva skjuler seg egentlig bak veggene i det store, forlatte huset ved veien? De tre venninnene Pop, Pinn og Manke bestemmer seg for å vie det første møtet i den nye klubben sin til å utforske huset. Det kan da vel ikke være så farlig, tenker Pinn, dørene er jo helt sikkert låst, så det blir nok bare å kikke inn gjennom vinduene.

Overrasket konstaterer jentene at de bare kan gå rett inn, og at huset virker mye større inni enn fra utsiden. I enden av en skikkelig lang gang kommer de inn i et rom hvor fire duer sitter innestengt i et bur. Noen må enten ha plassert dem her nylig, eller ha matet dem jevnlig. 

Det viser seg at det er den skumle mannen Mosul som har tatt duene til fange. Og han har ikke til hensikt å bruke dem som verken brevduer eller husdyr. Duenes hjerter skal brukes som ingrediens i en trylledrikk som skal gjøre Mosul til en mektig trollmann. Dette må de tre jentene forhindre! 

Boka Sort magi er den første i serien Det forheksede slott, som passer godt for deg som er sju år eller mer, liker å lese spennende fantasy-bøker og samtidig lære noe nytt. Hver gang jentene kommer inn i slottet kommer de inn i en ny tidsalder, som du kan lese mer om i faktadelen bakerst i bøkene. For de yngste egner bøkene seg best til en spennende høytlesningsstund, men de mange illustrasjonene gjør bøkene leservennlige for dem som er litt mer drevne lesere.

Se også etter andre serier av Peter Gotthardt.

Vigdis Ødegård, Vestnes folkebibliotek

Er boka ledig ved Ålesund bibliotek?

 Ålesund bibliotek | Besøksadresse: Rådhuset, Lavblokka 2. etg. | Tlf: 70 16 22 60 | E-post:
Spjelkavik filial | Moa helsehus | Tlf: 70 16 45 30 | E-post: