Sykkeltyven

.

sykkeltyvenTenk, noe så ergerlig! Sanna har fått ny sykkel til fødselsdagen sin, og dagen etter er den borte.

På skolen sprer ryktet seg om den forsvunnede sykkelen. En gutt kommer bort til Sanna og forteller at han har sett en fra asylmottaket sykle forbi på en altfor liten sykkel. Rød, akkurat som Sanna sin.

Pappa og Sanna besøker mottaket. Og ganske riktig, der er sykkelen. Men - jenta som har den ser så trist ut. Det er broren hennes som har stjålet den til henne for å gjøre henne glad. Sanna har jo ikke lyst å skuffe Saima, jenta med de triste øynene. "Hun kan få den," sier hun. Men nei, det vil ikke dama som jobber på asylmottaket. Å stjele er feil uansett. 

Sanna får tilbake sykkelen sin, men er likevel ikke helt glad. Ingen av barna på mottaket så egentlig glade ut. "Vi må hjelpe dem," sier Sanna. Og mamma får en idé: Kanskje noen på skolen har sykler som de har vokst fra, og som de kan gi til mottaket? Så sender de melding til rektor, som sender den videre til elevene. Pappa lager sykkelverksted og reparerer og lakker syklene i hagen.

Så, endelig, kan de dra til barna på asylmottaket med syklene. De holder til og med sykkelkurs. Og Sanna får en ny venn i Saima, som ikke ser trist ut i øynene sine lenger.

Dette er en bok i serien "Min første leseløve" fra Cappelen Damm. Den er nok for vanskelig for helt ferske lesere, men har du øvd på lesing en stund, vil du klare den. Den er også fin som høytlesingsbok og som grunnlag for samtale.

Vigdis Ødegård, Vestnes folkebibliotek

Er boka ledig ved Ålesund bibliotek?

 Ålesund bibliotek | Besøksadresse: Rådhuset, Lavblokka 2. etg. | Tlf: 70 16 22 60 | E-post:
Spjelkavik filial | Moa helsehus | Tlf: 70 16 45 30 | E-post: