Bibliotekansatte i hele fylket deler boktips med deg. Tekstene er på bokmål, nynorsk, svensk og dansk. Det kommer boktips hver uke.

Det du ikke sier er sant

.

det du ikke sier er santKamran lyver. Han lyver om hva som skjedde da han satte seg inn i bilen til en ukjent mann som spurte etter veien. Han lyver om søsteren som har ME og sier til venninnen hennes at hun har kreft. Han aner ikke hvorfor han lyver om dette, bare at han lyver når han blir stresset, og han er stresset over alt som er vanskelig i livet sitt.

Emma & Isak : skattejakt og skurkestreker

.

emma og isakDet er en kunst å skrive høytlesningsbøker som fenger både den som leser og den det leses for. Ofte er det lagt inn humor som går høyt over hodet på den lille, for at mor eller far skal få le litt. Det kan fungere fint. Men historiene om Isak og Emma er skrevet på en måte som setter liten og stor på lik linje, og leseopplevelsen blir en ordentlig kosestund.

Jenta som ville redde bøkene

.

Jenta som ville redde bøkeneVeit du kva som skjer med dei bøkene som ingen låner på biblioteket? Det veit ikkje Anna heller, men når ho får vite det, er det ingen veg tilbake. Ho må sette i gang ein redningsaksjon.

Bestem deg, Tony T, bestem deg!

.

Bestem deg Tony T bestem degTony T er på besøk hos bestefar. Det er sommarferie, og det er deilig å vere på landet. Silja, søskenbarnet til Tony T er også der. Det Tony ikkje veit, er at bestefar også skjuler ei jente som er ulovleg flyktning. Kan ein gjere slikt? Han synest det er vanskeleg å vite kva som er rett. Skal han seie frå til politiet? Dette er trass alt eit lovbrot? Eller skal han hjelpe denne jenta? Kva veit han eigentleg om henne?

 Ålesund bibliotek | Besøksadresse: Rådhuset, Lavblokka 2. etg. | Tlf: 70 16 22 60 | E-post:
Spjelkavik filial | Moa helsehus | Tlf: 70 16 45 30 | E-post: