De urørlige

.

De UrørligeDriss hører til i et notorisk nedslitt innvandrerstrøk eller banlieue i utkanten av Paris når han ikke er i fengsel. For å nave videre må han dokumentere nok jobbintervju. Med Philippes underskrift vil han få nok i denne omgang. Men møtet med denne potensielle arbeidsgiveren i en luksusleilighet i selveste 1. arrondissement blir ikke bare et usannsynlig møte, men en hyggelig allianse mellom en som er lam av ryggmargsskade og hans nye omsorgsyter.

Ansettelsen skipler Driss, men den uvante luksus i form av eget bad med gullbein, et enormt oljeportrett som stirrer ned mot han i sengen og ikke minst nedsettende blikk fra Philippes øvrige pleiere, er en større utfordring. Men for sensitive Philippe er Driss nettopp det han trenger for å løfte han ut av kjedsomheten. Til stor glede for oss andre, glir unge Driss inn i rollen som pleier med et mer og mer smittsomt smil og tilfører fart og spenning i den eldre Philippes liv. Og når Philippe får smaken på livet får Driss en del overraskelser i retur. De rake motsetninger mellom dem understrekes av musikalske preferanser, uten at musikkvalget blir klisjéer for deres kontrastfulle bakgrunner. At de kommer hverandre i møte på dette feltet oppsummer den gode følelsen vi får av det usannsynlige kameratskapet.

Det er den kjente skuespilleren François Cluzet som har rollen som Philippe, men Omar Sy som Driss kan virke som hovedpersonen i denne komedie. Men dette blir å undervurdere nyansene hos Philippe, begrenset av sitt handikapp som han er. Filmen snur altså to fordommer opp ned. Enda bedre, den er basert på en sann relasjon.

Aldersgrense 7 år, men passer ikke for barn. Fransk tale og norske tekster.

David Beadle, Haram folkebibliotek

Er filmen ledig ved Ålesund bibliotek?

Tags: Komedie

 Ålesund bibliotek | Besøksadresse: Rådhuset, Lavblokka 2. etg. | Tlf: 70 16 22 60 | E-post:
Spjelkavik filial | Moa helsehus | Tlf: 70 16 45 30 | E-post: